Карлово избра царица на розата за 2015 година. Престижната титла спечели 17- годишната ученичка Карина Димитрова от Сопот. С това събитие бе поставено началото на тържествата в Карлово по повод традиционния празник на розата, който се провежда в края на месец май.

В надпреварата за царица на розите тази година участваха 14 красавици от подбалканския район. 17-годишната Карина Димитрова решава да се включи в конкурса в последния момент. Тя иска да стане висш офицер и затова след като завърши средното си образование, ще кандидатства във Военния университет във Велико Търново. Миналата година е летяла с парапланер и е успяла да види Розовата долина от птичи поглед. Какво разказа тя - вижте във видеото. 

Младата дама от Сопот ще представлява Розовата долина през следващата година. Тя ще участва и в снимките на филм, посветен на маслодайната роза и който ще бъде излъчен в Китай. Карина получи статуетката “Златна роза”. Първа подгласничка на Царицата е 17 годишната Мария-Луиза от Художествената гимназия в Пловдив, а втора остана 19-годишната Лора от карловското училище „Васил Левски”.

TrafficNews.bg