Ексклузивни кадри от мястото на взрива показват мощта на експлозиите. Кадрите бяха предоставени на TrafficNews.bg от наш читател. Гърмежите на над 200 снаряда продължават един след друг, а в това време хората се евакуират.

Огромни дупки са се отворили на мястото на взривилия се снощи завод за боеприпаси край село Иганово. В момента два безпилотни самолета и два бронирани автомобила на военното министерство разучават обстановката около мястото на инцидента. Очаква се днес техниката на военните да се приближи максимално близо до завода.

Ексклузивни кадри от мястото на взрива показват мощта на експлозиите. Гърмежите на над 200 снаряда продължават един след друг, а в това време хората се евакуират.

„Излезе една голяма гъба и огън, после се чуваха пукотевици”, разказа пред TrafficNews.bg очевидец на инцидента.

Безпилотни самолети и бронираните пустинни котки на военното министерство влязоха в района на взривените складове за боеприпаси край село Иганово.

„Осигурен е външния периметър и се прави оглед отдалече на периметъра. След като мине 24-часовият срок, тогава ще се влезе навътре към епицентъра на взрива.”, заяви бригаден генерал Димитър Шивиков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада

Жертви и пострадали няма. По време на взрива в складовете не е имало работници на завода. Там са били само двама охранители, които са живи. Единият от тях е подал сигнал за инцидента.

Оказва се, че от Инспекцията по труда само преди месец са проверили предприятието и са открили куп нарушения.

„Няма кратер, вероятно ще има дупки. Тези складове, които са построени за безопасност са предпазили детонацията и пожарът да не се разпространи в другите съседни складове.”, съобщи директорът на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев.

В склада се съхранявали над 2000 неуправляеми реактивни снаряди и противотанкови гранати. При взривяването си тези снаряди летят в неопределена. Това е и причината в района да има опожарени тревни площи. Местните власти призовават хората напуснали домовете си, да се върнат обратно, защото опасността за населението вече е преминала.

TrafficNews.bg