Едно от новите приказни места на Пловдив, което ще предлага атракции за цялото семейство, е на финалната права, показа проверка на TrafficNews.bg. Строителните дейности на Розариума край Гребната база напредват, като е въпрос на седмици то да отвори за посетители.

Детските съоръжения вече са монтирани, като е изградена и основната алеята.  Люлките и другите по-дребни части от огромната детска площадка ще бъдат монтирани едва, след като бъде сложена ударопоглъщащата настилка, за да не се ползват в момента, обясни кметът на район „Западен” Димитър Колев. Той допълни, че скоро ще бъдат сложени барбекютата, както и беседките в близост. Ще бъдат поставени и камери за видеонаблюдение.  

Така паркът, който е на площ от 10 декара, ще има атракциони за цялото семейство от децата, през родителите до домашните любимци.  Това е най-голямата инвестиция в парково пространство през тази година, като стойността й е 340 000 лева.

Детските площадки са най-големите в града  с 18 съоръжения за игра. Те включват пирамиди за катерене, за висене, за балансиране, както и люлки, пързалка и тематична къщичка, в която хлапетата да се забавляват.

Ще има и 10 маси с по две пейки за всяка, където хората да си правят пикници. Ще има 5 дървени беседки и 2 барбекюта. Целият парк ще има ново осветление, а също и волейболно игрище.