Окръжният съд в Пловдив е намалил паричната гаранция на Катя Лерца - жената, която през май блъсна с колата си и уби полицая Делян Палазов на булевард в Пловдив. Гаранцията е била намалена от 10 000 на 6000 лева, съобщава 24 часа. Това е станало на 13 юни, след като Лерца обяснила, че доходите й не са високи, а отглеждала сама и две малки деца.

В същото време в профила й във Фейсбук се вижда, че е сгодена за мъж, с който живеят на семейни начала.

Както TrafficNews.bg ви съобщи, в края на миналата седмица Лерца беше заловена да шофира, въпреки че книжката й беше отнета след трагедията. От МВР заявиха, че тя е била спряна към 18:15 часа на Бетонния мост в Пловдив. Служителите на Пътна полиция установили, че Лерца стои зад волана на сивото спортно пежо, въпреки че е с отнето свидетелство за управление на моторно средство. Тя е била в автомобила си с по-малко дете, вероятно синът й.

След като била хваната в крачка, тя е отишла в Първо районно, където й е бил съставен акт за шофиране без свидетелство за управление на МПС. Нарушението било обработено административно.

От пресцентъра на полицията обясниха, че при следващо нарушение може да започне бързо производство и тя отново да бъде заддръжана. В момента тя е на свобода именно с мярка „Гаранция”, която изглежда дори е намалена.

Припомняме ви, че Катя Лерца блъсна и уби полицая Делян Палазов на булевард 'Санкт Петербург". 36-годишният служител на реда остави съпруга и две деца.