Пловдивчанката Катя Лерца, която уби полицай на бул. „Санкт Петербург”, е била хваната да шофира без книжка при рутинна проверка, научи TrafficNews.bg. От пресцентъра на МВР заявиха, че тя е била спряна към 18.15 часа на Бетонния мост от пътна полиция. Униформените установили, че водачът на сивото спортно пежо е с отнето свидетелство за управление на моторно средство. Тя е била в автомобила си с по-малко дете, вероятно синът й.  След като била хваната от полицията тя е отишла в Първо районно, където й е бил съставен акт за шофиране без свидетелство за управление на МПС.

Нарушението било обработено административно, като от пресцентъра обясниха, че при следващо нарушение може да започне бързо производство и тя отново да бъде заддръжана. В момента тя е на свобода с мярка „Гаранция”, в размер на 10 000 лева.

Припомняме, че полицай Палазов загина при изпълнение на служебните си задължения. Той бе блъснат от джип на булевард „Санкт Петербург”.  Минути преди трагедията полицаят е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и е вдигнал палка да го спре. 

Джипът, зад волана на който е била 40-годишната Лерца, блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят е загинал на място. 

36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря и по-малък син.