Събота дойде със слънчево време и високи температури в Пловдив, което най-накрая даде възможност на пловдивчани истински да почувстват лятото и да имат един плажен уикенд. Вероятно не е изненада, че интересът към плажовете вече е голям - все пак сме края на юни.

Акваленд е препълнен с хора, търсещи прохлада и забавления. Много от тях са там, за да се възползват и от новата атракция - голямата пързалка Кинг Кобра. Това е най-голямата водна атракция на територията на Източна Европа и е една от най-екстремните пързалки в света, получила множество награди и отличия. Височината, от която се спускат посетителите на комплекса е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч.

Опашка се изви и пред плаж в Пловдив, видя репортер на TrafficNews.bg. Малки и големи чакат за възможността да се поплискат във водата, като фактор за решението им как да прекарат съботата са и високите температури.

Днес термометрите под тепетата отново ще достигнат до 34 градуса, което праща много хора край басейните. Не трябва обаче да забравяме и опасностите за здравето ни. Тенът е здравословен, но само ако не се прекалява. Приятният загар е защитна реакция на кожата, за да се предпази от вредните лъчи на слънцето. Кожата потъмнява и задебелява, образувайки по-плътен слой, и така пази проникването на ултлавиолетовите лъчи в по-дълбоките слоеве на организма. Преди тена се минава през фаза на зачервяване, което е изключително вредно, особено за нежната детска кожа. Затова децата до една годишна възраст не трябва да се излагат на слънце.

Категорично е доказано, че изгарянето в детска възраст може да доведе до рак на кожата в зряла възраст. Така че най-добре е да се седи на сянка под чадър на плажа. По този начин отразените слънчеви лъчи се поглъщат от кожата без да я изгарят.

Опасно за здравето е и стоенето на плажа с часове, особено по обяд между 11 и 15 часа. Така че възползвайте се от хубавото време, позабавлявайте се на плажа, но също така се пазете.