Четирима от Управителния съвет на общинска фондация Пловдив 2019 заявиха, че подават оставка заради действията на политическите фирмации на ОбС и тяхната пълна незаинтересованост какво се случва във фондацията. Пенка Калинкова, Мариана Чолакова и Милена Чакандракова заявиха, че напускат, като най-вероятно това ще стори и Любозар Фратев.

По думите на Мариана Чолакова нито един в местния парламент не се е вслушал в думите им след освобождаването на Манол Пейков. Минути преди това ОбС взе две решения за общинската фондация. От една страна, те не разрешиха на изпълнителния директор да харчи по 50 000 лева без разрешението на УС, а второто решение бе за попълването на управителното тяло на Пловдив 2019.

На мястото на Амелия Гешева, Даниела Дженева и Манол Пейков влязаха Александър Държиков, Тони Симидчиева и Антон Баев. Според Пенка Калинкова самият факт, че никой не е предложил Манол Пейков да се върне в Управителния съвет, показва, че неговото изкарване съвсем не е било случайно. Членовете на УС допълниха, че ще изчакат извънредната сесия, която ще бъде само за Пловдив 2019, за да могат да изкажат всичките си съображения и позиции за това, което се случва в общинската фондация.

Очаквайте подробности!