Оградата на училище в Пловдив беше съборена, заради изграждането на нов супермаркет. За това ни съобщи възмутена читателка на TrafficNews.bg. Става дума за училище "Никола Вапцаров", намиращо се на улица "Огражден" в пловдивския квартал "Гагарин". Там тече строителството на супермаркет от голяма верига и една от дейностите на строителите, изненадващо за живеещите в квартала, е да съборят оградата на съседното школо.

"За първи път виждам да се бутне ограда на училище и да се строи магазин. Беше изрязана оградата, за да се строи магазина. Да не говорим че между детска градина и училище е пълен абсурд да има такъв магазин", коментира читателката ни. Тя пише, че строителите вече са 2 метра навътре в двора на училището.

Оказва се обаче, че всичко е напълно законно. До училището преди е имало малка бензиностанция, обясни районният кмет Ральо Ралев за TrafficNews.bg. Оградата на училището, изградена през '60-те или '70-те години на миналия век, поради неясна причина влизала в регулацията на парцела на бензиностанцията с 4 метра.

Собствениците на бензиностанцията обаче продали парцела на фирмата, която сега вдига там супермаркет. Те искат да използват цялата закупена земя, включително и 4-те метра, които през последните десетилетия били използвани от училището. Така се стигнало до бутането на оградата.

Районният кмет Ралев е разговарял вчера и с директорката на училище "Никола Вапцаров", която е наясно с това, че оградата на школото е влизала в другия парцел. От фирмата, която строи супермаркета, обаче се поели ангажимента за собствена сметка да изградят нова ограда на училището, вече спазвайки реалната регулация на парцелите.