20- годишният Гроздан Петев е задържан за 72 часа в следствения арест със заповед на Районна прокуратура в Пловдив. Срещу него се води дело за причиняване на лека телесна повреда, научи TrafficNews.bg.

Преди повече от две седмици бе образувано и досъдебно производство по случая на побой в квартал Гагарин, в който участник бе Гроздан. След публикувано от нас видео, на което въпросното момче пребива свой връстник, прокуратурата се самосезира и назначи проверка по случая. През това време са разпитани свидетели и участниците в побоя.

Както TrafficNews.bg ви показа, по време на зверския бой момичета и момчета са били в градинка в Гагарин. С тях е бил и побойникът, който след като си разменил обиди с едно от момчетата, го нападнал с юмруци и ритници.  

Събралите се момчета се опитали да го спрат, но не успели да му попречат. На видеото се чуват гласове, призоваващи Гроздан да престане. Едно от момичетата се опитало да прекрати налагането, но и тя не могла да спре яростния хулиган.

Въпреки, че едва е навършил пълнолетие, срещу него има заведени 12 жалби за различни престъпления. Осъждан е на 6 месеца условно за кражба. Има две пробации, а в момента има висящо дело за причиняване на лека телесна повреда.

Още по случая може да видите ТУК

Образуваха досъдебно производство за побоя в Кършияка СНИМКИ и ВИДЕО