Около 10 са жертвите при тежък пътен инцидент на автомагистрала Тракия тази сутрин, съобщи за TrafficNews.bg говорителят на МВР Пазарджик Мирослав Стоянов. Микробус със 17 нелегални имигранти е катастрофирал на 98-я километър в посока София. Все още не е ясна причината за мелето, но най-вероятно става въпрос за заспиване на шофьора. Останалите пострадали пътници са откарани в болница в Пазадржик и Пловдив.

Инцидентът е станал до село Мало Конаре. Установена е самоличността на водача, който е загинал на място. Зад  волана е бил 16- годишен младеж, български гражданин, без свидетелство за правоуправление на превозно средство, криминално проявен. По данни на чуждите граждани, настанени в  болница те са с афганистански и пакистански произход. Работата по изясняване на причините довели до катастрофата и  самоличността на загиналите и ранени чужденци продължава, съобщават от МВР.

ВИДЕО от мястото и коментара на главния секретар на МВР Младен Маринов и окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: