Бившият военен, който простреля две кучета и 44-годишен мъж, първо е стрелял по децата, разказа пред TrafficNews.bg очевидец на екшъна в Тракия. По думите му скандалът е тръгнал заради котка, която кучетата подгонили. Тогава мъжът се приближил по децата и им се разкрещял, след което извадил пистолета и започнал да стреля и по кучетата, и по децата. За щастие, той не е успял да простреля младежите, които са разхождали кучетата. Тогава майката и бащата на двете деца, които са на около 15-16 годишна възраст, хукнали да им помагат. В този момент 56-годишният мъж, който се казва Димитър, прострелял бащата. Военният изстрелял цял пълнител, твърдят свидетели.  

Очевидецът Костадин разказа още, че кучетата са много кротки – винаги са били на повод и никога не са създавали проблеми. Бившият военен пък  живеел отскоро там и никой от блока не го познавал добре. Той е арестуван, бащата е  отведен в болница, а кучетата във ветеринарна клиника. Към момента не е ясно състоянието им.

На мястото на стрелбата личат кървави петна. Периметърът е отцепен с полицейски ленти, като там е и директорът на полицията ст. комисар Христо Разсолков.

Какво разказаха хора от района, чули стрелбата - ВИЖТЕ във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ: