Зачестяват случаите на хулиганство спрямо служителите на реда в Пловдив. Всяко второ дело за хулиганство в Районния съд под тепетата е за непристойно поведение, обиди и опит за саморазправа с униформените служители, показва справка на TrafficNews.bg. Само в рамките на месец магистратите са разгледали четири случая на дребно хулиганство, чиито обект на агресия са ставали униформени.

Вчера публикувахме един от тези случаи, при които 36-годишен пловдивчанин пребил майка си, а след това се опитал да изкара гнева си срещу полицаите, които дошли на сигнала. За проявата си той отнесе 10 дена арест.

Друг идентичен случай е станал на Околовръстното на Пловдив. На 18 май катаджии спират за проверка товарен автомобил с прикачено полуремарке. Те отбили товарния автомобил на уширение от пътя, за да не затрудняват движението.

В този момент към тях приближило лице, което започнало да им вика: „Какви сте вие? Нямате право да сте тука!, „Какво правите тука? Затова ви мачкат като кучета, нека да ви мачкат!”. Полицаят му заявил, че работят на околовръстния път и имат план за това, а лицето продължило да им вика, че затова ще ги мачкат.  Униформеният отново се легитимирал на лицето и поискал да му представи лична карта, но същият му отговорил, че няма да му я даде.

При повторно поискване от служителя въпросното лице да предостави документ за самоличност, го попитало за какво му е и че няма да му предостави лична карта. Униформените предупредил лицето, че ще бъде използвана физическа сила и помощни средства и ще бъде отведен в районно управление за установяване на самоличността, като след тези негови думи въпросното лице предоставило лична карта.  Катаджиите написали акт, а след това завели и жалба в съда. Заради думите си – „Затова ви мачкат като кучета, нека да ви мачкат!”, мъжът отнесе 200 лева.

Друг пловдивчанин от Кючука пък ще трябва да заплати 300 лева заради подобен акт на хулиганство. Полицейските служители поискали от  пловдивчанина да представи документ за самоличност, но същият отказал и хванал за служебното яке единият от полицаите, като започнал до го дърпа и блъска, като подхвърлил репликата: „От утре ти си уволнен”. Заради действията си мъжът е преспал в ареста за 24 часа.