Огромни ями чакат своите жертви на улица в Кючук Париж. От няколко дни няколко кратера, които на места са дълбоки до 10-15 см, са зейнали на „Поручик Въльо Стефанов”, до кръстовището с „Димо Хаджидимов”, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Движението по улицата е доста натоварено в момента заради затвореното Коматевско шосе, а освен това се използва и от всички живущи в района.

Проблемът са няколко шахти, които от няколко дни не са ремонтирани, въпреки че от ВиК са били на място. Още по-голям проблем е, че заради дъждовете и аварията, ямите са се напълнили в вода и не могат да се видят добре от шофьорите.

Сигнализирахме на кмета на „Южен” Борислав Инчев. Той заяви, че всички фирми и дружества трябва да възстановят настилката след изкопни действия. По принцип този срок е 1 седмица, но заради дъждовете той може да бъде по-дълъг.  Иначев заяви,че ще направи проверка и ще се обади във водното дружество, ако не се вземат мерки.   

В същото време хората, които живеят на „Димо Хаджидимов” №4  са получили  надежда, че дългогодишният им проблем може да бъде решен скоро.   Живеещите там многократно са подавали сигнали за проблема в кметството в „Южен”. От там им обяснявали, че улицата не е асфалтирана, защото в една от кооперацията не е прекарана канализация. Строежът в нея обаче е спрян преди години, а собственикът й е в ареста заради подвеждането на десетки семейства при продажба на жилища на зелено.

Самата улица пък е била част от частен имот, дарена на общината преди старта на строежа на кооперацията, в замяна на което тя е трябвало да я асфалтира. До ден днешен обаче това не се случва.

Кметът на „Южен” обясни, че от Голяма община вече са поели ангажимент поне частично да бъде решен проблемът на хората, докато не се изяснят обстоятелствата около терена и частта от улицата.