До 15 дни новият Закон за движение по пътищата по пътищата трябва да бъде готов и да влезе в комисиите в Народното събрание, заяви премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Пловдив. Той заяви, че толерантността на държавата спрямо шофьорите рецидивисти трябва да спре. Оказва се, че дребни неща в закона измъкват нарушителите и убийците по пътя.

„Гинем масово по пътя. Вече няма човек в тази страна, чиито близък да не е загинал в катастрофа. Има неща, които са от десетилетия така в закона и са причина масово да падат актовете в съда. Например – в закона пише, че лекар трябва да вземе кръвната проба, а всички знаем, че това го правят сестрите. След това актът пада и имаме глоба 20-30 лева”, обясни Борисов. Той заяви, че ще има и нови правила за шофьори, които са употребили наркотични средства, тъй като в момента те са от средата на 80-те години.

„Защо трябва да предупреждаваме шофьорите, че КАТ снимат с камери?  Кара с голяма скорост, гледа знака и  намаля преди камерите, след това пак газ. Идеята е да се хващат, тези които карат постоянно с голяма скорост. Да, в Германия няма камери, но там знаем каква дисциплина има”, каза още премиерът. Той допълни, че се надява цялото общество да се включи в тази кампания срещу войната по пътищата, иначе няма как тя да бъде спечелена. 

Още по темата - вижте във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ: