Купата на България отново бе вдигната, този път в сърцето на Пловдив! „Канарчетата” показаха трофея от терасата на Община Пловдив, а хилядите фенове на „жълто-черните” ликуваха на площад „Стефан Стамболов” и приветстваха любимците си на импровизираната сцена пред фонтана точно в 19.12 часа.

Шествието на бултрасите и футболистите тръгна от Колежа малко след 17.30 часа. Насъбралите се фенове приветсваха открития автобус, който превозваше играчите и Купата. Запалянковците изпяха целия си репертоар, дирижирани от самите футболисти, които сами даваха тон за песните. Най-дейни в това отношение бяха Лазар Марин и Радо Терзиев. Наобиколен от стотици фенове автобусът тръгна по бул. Източен, след което сви по "Княгиня Мария Луиза", мина през подлеза на Гладстон и сви надясно по "Преслав" и пак надясно към Общината. Под бурните скандирания играчите слязоха един по един и се качиха в заседателната зала на Общината. Там бяха посрещнати от кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров, който не успя да сдържи сълзите си.

Кулминацията бе, когато жълто-черните развяха трофея на терасата на Общината, а морето от екзалтирани фенове долу ги притества и огласяше цялата главна със скандиранията си. Бразилецът Фернандо Виана бе боядисал цялата си коса в жълто, пожълтя и фонтана пред Общината. Играчи, треньори и ръководство се отправиха към сцената, където последваха слова и благодарности. Всички те са големи мъжкари, защото никой не обели дума за пари, когато бяхме в най-затруднено положение, каза президентът Ангел Палийски. В полувремето на финала станах свидетел на това как футболистите на Лудогорец влизаха в съблекалнята и се бяха видели в чудо, че не могат да си подадат топката, допълни той. С новия собственик ни чака светло бъдеще, каза още Палийски. Мощна заря сложи венец на празненсвата пред Общината, но купонът не спря дотук.

Гледайте НА ЖИВО във фейсбук страницата на TrafficNews.bg.

Вижте СНИМКИ и ВИДЕО от „жълто-черния” празник: