Станаха ясни подробности за скандала пред дискотека в Пловдив, завършила с побой, вследствие на който Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двамата побойници. Васил и Велко налагали жертвата си с тъп предмет в носа пред нощен клуб до пешеходния мост, научи TrafficNews.bg

Агресивните мъже са започнали първо със словесен спор, който прераснал в меле на уличка до бара. При побоя е пострадал 35-годишен мъж, който си е глътнал езика. Случаен минувач е видял боя и лежащия на земята. Веднага позвънил на спешния телефон 112. Пострадалият веднага е откаран в УМБАЛ „Свети Георги”. Той е без опасност за живота, но с тежка фрактура на носа. Родом е от Пазарджишко.

Васил и Велко са задържани за срок от 72 часа в близкото районно. Двамата са небезизвестни фенове на пловдивския футболен клуб "Ботев". Приятелите са започнали запивката по-рано в друго заведение в Капана, където са празнували предстоящия мач на любимия отбор за купата на България. След няколко шота те се преместили в друг нощен клуб.

И двамата младежи са от Пловдив. Васил е работил до скоро във верига за дюнери. Велко е от Кючука.

Най-вероятно Велко и Васил ще пропуснат мача в София, тъй като им предстои дело в Пловдивския съд. Срещу тях е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост.

Велко С.

Васил Д.