Съвсем скоро ще започне изграждането на многоетажен паркинг  на ул. „Четвърти януари”, до бившия ТЕЛК, заяви кметът Иван Тотев. В момента от Общината очакват положително становище от НИНКН,  след което може да започне изграждането на паркинга.

Паралелно с това ще бъде въведена и нова организация за движение в супер центъра на града и Капана. Идеята е паркирането на улица „Отец Паисий”  да стане успоредно, което ще намали броя на паркоместата. По улица „Железарска” пък въобще няма да се паркира, а само ще бъде за преминаване. На двете улици ще бъдат разширени тротоарите, които в момента са изключително тесни.  

Според кмета голяма част от колите, които спират в момента по двете улици  ще бъдат пренасочени към многоетажния паркинг до Съда.  Разстоянието от там до Капана било около 5 минути пеш.

Дискусия ще има и за пропускателния режим в Стария град. Там вероятно ще бъде направена нова бариера откъм улица „Митрополит Панарет”. Също така повече няма да има безразборно спрели коли по улица „Съборна” и другите главни алеи, през които минават туристи, каза още Тотев.