Служителят на Пътна полиция - Пловдив Делян Палазов ще бъде погребан днес в Централни гробища. Траурната церемония ще започне в 11 часа. 36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря и по-малък син. 

Припомняме, че Делян Палазов е бил дежурен в събота по време на големия събор в парк "Лаута". Заради очаквания голям брой посетители, в охраната на мероприятието бяха ангажирани полицейски сили и Общинска охрана.

Минути преди трагедията Палазов е спрял за проверка товарен камион. Излизайки на платното, той е видял движещия се с голяма скорост джип "КИА Спортидж" и е вдигнал палка да го спре. 

Джипът, зад волана на който е имало жена - Катя Л., блъснал катаджията. Той се преметнал през предницата, чупейки обзорното стъкло и паднал. Автомобилът спрял след 70-80 метра. Служителят е загинал намясто.

Шофьорката има стаж от 10 години зад волана. Катя Л. има фирма, която се занимава с търговия, а преди това е работила в голяма козметична компания. Автомобилът, с който бе прегазен полицаят, е нейна собственост.

След трагедията отхриха и дарителска сметка с титуляр съпругата на Делян - Делка Палазова. Близките и колегите на полицая апелират към всички, които имат възможност, да помогнат да почерненото семейство.

Име: Делка Танева Палазова
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG71UNCR75271065752515
BIC UNCRBGSF