Възрастта е само цифра. С воля и желание човек може да постига много, без да се оставя на тежестта на годините. Това доказва баба Станка от Пловдив. Въпреки че вече е пенсионерка, 82-годишната жена ежедневно става в ранни зори, за да отиде да се труди. Тя бере ягоди, за да си помогне финансово, разказа репортер на TrafficNews.bg.

“Чувствам се като на 18!”, заявява баба Станка, наведена над ягодите и беряща плод след плод. Цигарата не слиза от устата й, а всяка вечер пие и по 50 грама ракия за здрав организъм. Разказва, че всеки ден става от леглото в 6:00 ч. и тръгва пеш за работното си място – ягодови насаждения край Пловдив. Разстоянието от 2 километра не я плаши, нито пък я изморява – стигне ли, пенсионерката се захваща с работа и дори успява да набере повече ягоди от по-младите си колеги.

Баба Станка не спряла да работи дори след като се пенсионирала. Както на много други пенсионери у нас, така и на нея парите не достигат. Или ще прави и продава мартеници, или ще бере ягоди.

А съвсем скоро ще се захване и с брането на череши, когато дойде сезонът на „скъпарския” плод. Но и тази работа не я плаши – защото имаш ли хъс, годините не са от значение.