Нов паркинг беше открит днес в пловдивския район Централен. Той се намира на кръстовището на улица „Родопи” и улица „Антон Тайнер”, на гърба на училище „Паисий Хилендарски”. Чисто новото съоръжение разполага с 54 паркоместа и може да се ползва от живеещи в района, както и от преминаващи граждани. Заделени са места и за инвалиди.

Преди на това място е имало гаражни клетки. Те обаче са били премахнати като част от политиката на Община Пловдив за „изчистване” на града от металните конструкции и изграждането на паркинги за повече коли на техните места. Част от паркоместата там ще могат да бъдат наемани от живущите. Конкретно в новия паркинг в центъра вероятно ще бъдат заделени не повече от половината места, които да бъдат отдадени под наем. Другите ще останат за свободно ползване.

Отдаването под наем, както вече е ясно, може да стигне дори до търг, ако желаещите за едно място са повече от един. Тогава кандидатите първоначално ще наддават и който предложи най-висока цена, ще получи мястото, а след това ще плаща вече определения наем от 15 лева на месец.

Очаквайте подробности и видео от мястото!