Операцията на младия Петър Мавродиев от Пловдив вече е преминала, и то успешно. Това съобщи бащата на момчето - Емил Мавродиев, в личния си профил във фейсбук. Той и Петьо се намират във Виена. Днес лекари от клиника там са оперирали крака на ученика от Търговската гимназия, който от дете страда от церебрална парализа. Бащата на Петьо обясни, че операцията е минала добре и по думите на лекаря - по план.

"Петьо се събуди, зарадва ни се и в момента кара възстановителна дрямка. Благодарим ви от сърце и ви изпращаме поздрави и целувки", написа Емил Мавродиев. Операцията е на крака, засегнат най-сериозно от болестта на ученика. Тя ще помогне за изправянето на крайника, за да може Петьо да стъпва уверено и спокойно на крака си.

Борбата на младия пловдивчанин обаче продължава. Тепърва ще са нужни средства за рехабилитация, както и за специална ортеза, която ще държи крака в правилна позиция. Всеки, който има желание и възможност, може да помогне на Петьо като изпрати дарителски смс с текст DMS PETAR на телефон 17 777.

Историята на момчето, борбата с неефективните институции у нас и ползата от благотворителността - гледайте в предаването АКТУАЛНО, където гости бяха Петьо и неговия баща Емил: