На странна ситуация станаха свидетели спортните фенове през седмицата. Една от най-известните волейболни двойки в България се оказа в положение на съперничество на терена. Разпределителката на Марица Йоанна Атанасова и националът Мартин Божилов излязоха един срещу друг по време на мача от група А на турнира за Купата на България при жените в София, спечелен от жъто-сините с 3:0. Победата ги класира за днешния полуфинал, в който ще премерят сили срещу ЦСКА от 16.30 часа. Мартин се изявяваше като помощник треньор на Славия, след като бе поканен от старшията Иван Димитров.

Пловдивчанинът, който е син на легендата Митко Божилов, е либеро на ЦСКА и не получи повиквателна от Пламен Константинов за националния тим. Това му даде възможност да се пробва на треньорското поприще.

Пловдивчаните са двойка от пролетта на 2015 г., когато маричанки празнували първата си шампионска титла в дискотека. В заведението бил и Мартин, който веднага останал пленен от усмивката на чаровната разпределителка. Оттогава двамата са гаджета, но клубните им ангажименти често ги оставят разделени за по-дълги периоди. Има и положителни страни – да не си омръзнем, разсъждава Йоанна.

Когато и е възможно тя често ходи при него в София и обича да го глези с вкусен чийзкейк по нейна собствена рецепта и лазаня болонезе. Рядко си говорим за волейбол, признава Йоанна.