Пловдивчанинът Димитър Маринов е първият българин, който успя да завърши 42-километровия маршрут на Маратон „Пловдив”. Младият мъж, който е набор ’84, мина през финалната линия с време малко под 3 часа. Преди него само кенийци завършиха дългия маршрут на Маратон „Пловдив”, съобщи репортер на TrafficNews.bg.

Цялото трасе за маратона е дълго 42 километра.  Очакванията бяха те да бъдат взети за време между 2 часа и 18 минути и 3 часа. Вече приключи полумаратонът, чийто маршрут е наполовина по-къс от този на същинския маратон – т.е. 21 километра.

Победителят от маратона ще вземе 3000 лева, вторият 2000, а с бронза ще се получат и 1000 лева. Награждаването ще бъде в 13:00 ч.

750 участници от 24 държави бяха регистрирани за състезанието. Участват бегачи от Кения, Етиопия и Япония. Големи са шансовете за нов рекорд. В момента рекордът на Маратон „Пловдив” е 2 часа и 28 минути.

Маратонът затваря поетапно почти всички възлови булеварди в града. Заради него са наложени ограничения в движението в Пловдив. Надпреварата тази година стартира по-рано именно, за да се избегне трафика.

Очаквайте подробности за призьорите от маратона!