Най-големият син на Никълъс Кейдж – Уестън, предприе пътуване до Пловдив заедно с приятелката си, след като холивудската звезда се завърна по спешност в Лос Анджелис. Племенникът на легендарния режисьор Франсис Форд Копола получи травма на крака, докато беше в София за снимките на най-новия филм с негово участие - "Код: 211".

Инцидентът принуди екипа на лентата да преустанови за известно време работата на терен, а вместо да отпътува към Щатите заедно с баща си, Кейдж-младши остана в България. Причината за това най-вероятно е, че 27-годишният младеж, който също участва във филма, трябва да е на разположение, ако се наложи да продължи снимките преди оздравяването на звездата от "Лице назаем".

"Българският град Пловдив е скрито съкровище на невлияещата се от времето древност. Но е прекалено непознат за останалата част от света, въпреки факта, че датира от преди осем хиляди години и предишното му име е Филипополис. Препоръчваме ви да се потопите в духа на това място, което никога няма да забравите. Почти тревожно е колко подценявано е то. Нека обърнем на тази тера инкогнита (непозната земя – б.а.) малко внимание", написа Уестън в социалните мрежи, а сред забележителностите, които направиха силно впечатление на актьора, е Античният театър.

Междувременно все още не е ясно колко време ще отнеме възстановяването на Никълъс Кейдж, но според информация на wradio.com.co звездата трябва да се върне в България, за да продължи работата си по трилъра след две седмици. В понеделник той бе приет във Военномедицинска академия със счупен глезен.

Актьорът е прегледан и му е оказана първа помощ във ВМА, пише "Монитор". Екипът на Кейдж е отказал да му бъде извършена операция на крака у нас, заради което той е отлетял за Съединените щати. Вероятно отказът е свързан със застраховка, каквато обикновено звездите имат, предполагат докторите.

В "Код: 211" Кейдж облича униформата на добро ченге през 80-те, което се опитва да осуети банков обир. В кожата на водача на престъпната група пък ще скочи Уестън. В режисираната от Йорк Шакълтън лента с участие се разписват още Майкъл Белисарио, Ори Пфефър, както и певицата с албански корени Блеона. Българска следа във филма ще оставят актьорите Атанас Сребрев, Павел Владимиров, Велизар Бинев, който ще се превъплъти в мениджъра на ограбената банка, и др. Според първоначалните очаквания работата по продукцията трябваше да отнеме около три месеца. Премиерата беше заложена за края на 2017 г., но най-вероятно травмата на Кейдж ще забави излизането на филма на големия екран.