TrafficNews.bg категорично е най-четеният пловдивски сайт през март 2017 година. Това става ясно от месечната статистика на най-престижната онлайн аналитична агенция у нас „Гемиус”. Данните от нея показват още, че няма нито един друг регионален сайт в България, нито в Пловдив, нито в друг регион, който да е преди TrafficNews.bg. Медията ни се нарежда и в Топ 20 на новинарските сайтове в страната, като зад нас са Mediapool, както и онлайн изданията на вестниците „Труд”, Стандарт и 168 часа.

Данните за месеца показват, че през март са ни посетили 376 890 души, като 245 794 са влезли през мобилно устройство, през компютър 167 817, а през таблет 33 886 потребители  (сборът се разминава, тъй като „Гемиус“ отчита влизащите през различни устройства потребители, но ползващи един акаунт). Данните са за уникални посещения.

Двата други пловдивски водещи сайта са след TrafficNews.bg – сайтът Пловдив 24  е с  310 569 посещения, а на трето място е Марица - с 270 724 месечни уникални посещения.

TrafficNews.bg е единственият от трите сайта, в който посещенията през мобилно устройство са повече от персонални компютри.

От Нова година медията ни пусна и изцяло нова визия на сайта, чийто дизайн е респонсив и улеснява потребителите. Сайтът изцяло се съобразява с модела на устройството – независимо от марката и големината на екрана, като го прави лесен за четене и сърфиране.

Успехът обаче ни кара и да се развиваме и да предлагаме още по-добра услуга и качествени новини на нашите читатели, затова разширяваме и екипа си. Тъй като старият Нюзрум ни идва тесен, от следващата седмица ще се преместим в изцяло нов, който е три пъти по-голям от сегашния.

За да няма спекулации относно посещенията, ето и официалните данни на „Гемиус”: