23-годишният Стоян Димчев, който преди година прегази 43-годишна жена в Първомай и избяга, днес бе осъден и изведен с белезници от съдебната зала. Окръжният съд му определи наказание от 5 години затвор.  

Младежът, който е студент в Академията по музикално и танцово изкуство, бе арестуван на Терминал 2 при опит да избяга от България. На 17 април вечерта 2016 г., в Първомай, с лек автомобил „Рено Меган", той е блъснал 43-годишна жена и е избягал с автомобила си след произшествието. Жената е починала на следващия ден от травмите си в болница. Младежът е имал билет за Лондон и полицаите му сложили белезниците минути преди да се качи на самолета. Изпращала го майка му, която направила сцена пред касите за чекинг. "Вземете мен, арестувайте ме, оставете сина ми!" обяснявала тя на униформените. 

Спрямо Стоян бе повдигнато обвинение за извършване на пътно-транспортно произшествие, от което е последвала смъртта на пострадалата, а той е избягал от местопроизшествието. Съобразно последните промени в Наказателния кодекс, за това престъпление е предвидено наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство. 

Тъй като беглецът е заловен няколко дни след катастрофата, не са му правени проби за алкохол и наркотици. Има обаче подозрение, че в нощта на произшествието Димчев може да е бил под въздействие на някое забранено вещество и това е да е била причината да напусне произшествието.  Елена е имала шанс да оцелее, ако е могла да получи навреме медицинска помощ. Тя е лежала половин час преди да я открият. 

Стоян Димчев е студент от Академията по музикално и танцово изкуство. Младежът свири на китара и изучава поп и джаз пеене. 

Със същата присъда Окръжният съд лишава Стоян Димчев от право да управлява МПС от седем години.  

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.