Обръщаме се с молба към всички Вас да подкрепим морално и финансово една млада жена – Албена Николова Матова, на 36 години. Тя е служител в „Административно и информационно обслужване“ в Община Пловдив и страда от прогресивно автоимунно заболяване – множествена склероза. Поради настъпило трайно увреждане на мускулатурата на тялото Албена е в дългосрочен неплатен отпуск и е в процес на лечение.

Албена живее само с майка си и всички техни спестявания използват за лечението, което е продължително и скъпо. Намерили са възможности за лечение в чужбина, което да забави темпа на пристъпите на болестта. За съжаление техните доходи не са достатъчни, за да заплатят необходимите разходи от 18 000 лева. Пътуването до лечебното заведение извън България и цялостната терапия там ще облекчи страданията и ще забави процеса на обездвижване.

Освен от сила и воля срещу ежедневните болки Албена се нуждае и от подкрепа, както морална, така и финансова. Служителите на Община Пловдив събраха част от необходимите 18 000 лева, но те са крайно недостатъчни за лечението. Ето защо се обръщаме към всички, които искат да помогнат и да бъдат съпричастни да го направят, като направят дарение до 31 май 2017г. на банковата сметка:

Първа инвестиционна банка

BIC FINVBGSF

IBAN BG 34FINV915010BGNOEYPV

Кутия за дарения има и в деловодството на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ № 1.

На 13-14 май в Младежки център – Пловдив в парк „Отдих и култура“ на Гребната база ще бъде организиран и благотворителен футболен и волейболен турнир между служителите на районните кметства и Община Пловдив. Събраните средства от такса участие ще бъдат предоставени на Албена за нейното лечение.