Безумие! Само една дума стига за маневрата, извършена от дама на Асеновградско шосе. Наш читател е останал без думи, след като забелязал кола, която се движи в насрещното по натовареното трасе.

Тъмната кола е навлязла в обратната посока още преди табелата за града. Заблудената дама е пътувала в посока Пловдив. Осъзнала грешката си обаче, тя не е обърнала, нито е спряла, но поне е включила аварийните, за да сигнализира за лекото объркване.

Още по-безумно в случая е, че жената е шофирала в бързата лента. От кадрите се вижда как превозни средства едва са я отбягвали с резки маневри надясно.

Слава богу, случката се е разминала без тежък инцидент въпреки натоварения трафик по трасето.

Според статистиките Асеновградско шосе е пътят с най-много ПТП-та. И не само. Преди месец станахме свидетели на поредната безумна ситуация отново на това трасе. TrafficNews.bg показа как жена шофира с над 100 км/ч. През това време седящата на пътническото място нейна приятелка снима „подвига” със своя смартфон и го излъчва на живо в профила си във Фейсбук. Видеото, на което те демонстрират пълно безхаберие не само за своя, но и за чуждия живот в името на няколко лайка в повече, е гледано над хиляда пъти.

Не след дълго на извършителката е връчено наказателно постановление с наложена глоба за движение с несъобразена скорост; преминаване на червен сигнал на светофарната уредба; неспазване на пътната маркировка, създавайки опасност за пътуващите в автомобила и останалите участници в движението; липса на контролен талон, който е бил отнет при допуснато пътнотранспортно произшествие.

Още по темата може да видите ТУК