Абитуриентът Михаил Дели- Славов, задържан за стрелба срещу друг ученик, е предлагал на свои съученици да извършва палежи на автомобили среку заплащане. Това са свидетелствали съученици на младежа от ЕГ "Иван Вазов". Това бе и един от мотивите, с които Пловдивският Апелативен съд остави в ареста тийнейджъра.

На 9 април Михаил простреля 18-годишният Иван Чирпанлиев в двора на училище "Стоян Михайловски" в Кючук Париж.

Причината за скандала между двамата абитуриенти,  била фаталната Симона. Тя била приятелка на Чирпанлиев, а пет дни преди фаталната вечер се запознала с Михаил. Краткото време на запознанството им не й попречило да прекара с него една нощ в хотел "Орловец" на Пампорово. Чирпанлиев обаче разбрал и отишъл да я прибере. Тогава избухнал и първият скандал между двете момчета, а Дели- Славов подал жалба в РПУ- Чепеларе.

"Иван ме заплашваше непрекъснато във фейсбук. Негова беше инициативата да се срещнем в двора на училището" заяви Михаил пред съда. 

Адвокатът му Орлин Търновалийски за пореден път изтъкна несъстоятелността на обвинението, като посочи че няма доказателства че Михаил е планир да извърши умишлено убийство. Той е стрелял с газов пистолет и то от доста голямо разстояние. Според свидетелите 15- 20 метра. Все още не е готова и медицинската експертиза, която да установи каква е травмата на Чирпанлиев. "Това обвинение няма да издържи в съда" бе категоричен юристът. 

Днес към защитата се присъедини и известния столичен адвокат Лъчезар Таков, който се е явявал по доста знакови дела. Бил е в защитата на братята Маргини, Златко Баретата и други известни личности от ъндърграунда.

Решението на Апелативния съд е окончателно и следващите два месеца Михаил ще прекара зад решетките. Той няма да може да се яви на матура и на кандидатстудентски ипити.

"Готови ли сте да провалите бъдещето на едно момче на прага на живота си? Да му попречите да завърши образованието си? попита адвокат Търновалийски.

Съдебният състав обаче потвърди решението на Окръжния съд и остави Михаил зад решетките. 

Майката на момчето Аллаа Сели- Славова напусна с насълзени очи залата. "Съучениците на Мишо го тормозят от години. Той е аутсайдер, има психично заболяване , няма приятели. Дано сега, когато е в ареста да се успокоят!" коментира тя пред TrafficNews.bg.

 Какво още каза разстроената майка гледайте в TrafficNews.bg!