Къде изхвърляте отпадъците си, когато управлявате кола или се возите в такава? Изчаквате ли да слезете и да намерите близко кошче или най-безцеремонно хвърляте чаши от кафе, кутии от безалкохолни и опаковки от всякакви сладки неща през прозореца?

Малцина ще си признаят на глас, че постъпват по втория начин. Срамът ще се обади в тях, макар и със закъснение. Факт е, че постоянно обясняваме колко чисто било в чужбина и колко мръсно у нас. Но когато дойде време ние да пазим чистотата на родината, нещо се обърква и много хора започват да се държат като мързеливи мърлячи.

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати видео, на което е успял да улови именно такава грозна проява. На видеото се вижда автомобил, спрял на светофар в Пловдив. От прозореца на една от задните врати се подава ръка, държаща празна чаша от кафе. Изведнъж, човекът пуска чашата право на асфалта.

„Аз коментар нямам... Тоест имам, ама не е много за пред хора”, обяснява читателят ни. Ние обаче имам коментар и смятаме да го споделим с всички вас.

Знаем, че това е един-единствен случай. Но всички вие пък знаете, че той не е изолиран. Това е просто пример. Какви ли не боклуци политат от прозорците на колите ни ежедневно. Не заради друго, а заради някакъв необясним мързел. Не се изисква толкова много, за да задържиш опаковка или чаша няколко минути и да я хвърлиш кош, когато слезеш от колата.

Дали е въпрос на възпитание – не знаем. Но се надяваме, че показвайки това видео ще накараме не само човекът, хвърлил чашата, да се засрами, но и всички тези, които биха постъпили като него. Може и на нас да ни е чисто. Можем и ние да сме доволни от това, което виждаме в града си. Малко се иска.

Вижте ВИДЕОТО: