Историята на кученцето, което беше залято с разтопен асфалт, потресе българите. Възмути ги, разгневи ги, сплоти ги. Както обикновено става в такива случаи. На всички, които се трогнаха от нещастната съдба на животинката, искаме да кажем една добра вест: кученцето е добре! Даже вече си има име -  кръстено е Христо. И вече се изправя на крачета. 

Дотук с хубавите новини. Оказва се, че единствената попечителка, която до момента се грижи за финансовото обезпечаване на лечението на Христо, е една млада жена - Любка Митова. Възхищаваме й се и в същото време призоваваме всички, които са се обаждали в Централна ветеринарна клиника, за да се интересуват за състоянието на кучето, както и тези, които имат възможност, да помогнат със средства за възстановяването на животното.

"Моля не се обаждайте в Централна ветеринарна клиника за състоянието на кучето. Момчето е добре, може да се свържете с Любка Митова, кученцето е в ЦВК и сметката му расте", написа Анастасия Кириллова в страницата си във Фейсбук. Наистина, нека да помогнем, освен да се вайкаме и възмущаваме! Който иска, да се свърже с Любка Митова ТУК!

В същото време коментарите под статията за зверството лавиноносно се множат. Стотици българи осъждат извършителя му. Ще ви спестим епитетите, с които е обрисуван човекът, постъпил по нечовешки начин с беззащитното животно. По-важното сега наистина е да помогнем на Христо да се възстанови.