Препатилият мерцедес на сирийския студент Хаян Туаир за една бройка да стане плячка на известен крадец. Автомобилът стана обект на медиен интерес, когато през зимата престоя няколко дни в района на кръстовище, облепен с глоби.   Веднага слез публикацията, студентът качи в профила си във Фейсбук статията ни, а  отгоре написа "Ха ха и ще стои където искам!". В последствие лимузината бе залята с бяла блажна боя. 

В петък Хаян отишъл в мол "Пловдив" и оставил автомобила си на открития паркинг. В момента, в който си тръгвал видял, че някакъв мъж се измъква от задната седалка на мерцедеса му. 

Хванал го и установил, че некакенинът гостенин е успял да взема от колата му един златен часовник и риза. Двамата се скарали, а от охраната на мола видели скандала на камерите и отишли на място. В последствие пристигнала и полиция, която установила, че заловеният Николай А. е техен стар познайник със солидно криминално досие, специализиран в разбиването на коли. 

Предполага се, че крадецът не е бил сам, а в района на мола е действала цяла банда, която е планирала удар. По случая е образувано досъдебно производство.