Не всяко семейство може да си позволи колосалните разходи за абитуриентския бал на своето дете. За да облекчат бюджетите им, няколко млади пловдивчанки даряват рокли и костюми, на учениците, които завършват училище, в рамките на благотворителната инициатива „Сподели спомен”, организирана от Мол Марково тепе.  

Петя Кръстева, хостеса в „Комо“ – най-новия бар на Пловдив: „Една вечер се замислих върху начина на живот, който водим младите момичета. Как непрекъснато си попълваме гардероба, купуваме си за всеки повод нови рокли и след това те остават вкъщи само като спомен. Реших, че  този спомен може да бъде подарен на някой абитуриент.

Вместо да се налага родителите с нисък стандарт да теглят кредит, за да го облекат за бала, е по добре тези пари да ги дадат за нещо друго - за почивка или образование“, обяснява Петя. Тя е била готова да тръгне по училищата, за да търси нуждаещи се деца, когато среща подкрепата на Мол Марково тепе. Така... започва всичко.

Роклите и костюмите вече се трупат на закачалки и пластмасови манекени в мола – до 20 април всеки може да занесе официална дреха там и да я остави в полза на абитуриентите. Официалните тоалети са експонирани върху манекени на последния етаж в мола, срещу фитнес зала "Атлетик", където ще могат да бъдат разгледани от всички, които желаят, в продължение на две седмици. Тези от вас, които също искат да подарят своя спомен за абитуриентския си бал, могат да се обадят на Ирена Бекярова на тел. 088 285 3087, и да го заявят. Бъдещите абитуриенти, които са си харесали някой от тоалетите, също да звъннат на Ирена - тя ще им предостави пробна, където да се "видят" като принцеси.

Първите, включили се в акцията се приятелките на Петя -  Елисавета Казакова, Илияна, Фахрие, Нури, Бети и Добромир Йовчев. В представянето на инициативата се включиха Надя Петрова, Мила Видева, Никол Ангелова, Боряна Колева, Елена Георгиева и известната фризьорка Анна Кирова. Анна също така предлага безплатни прически и грим на нуждаещите се абитуриенти, които ще дойдат да вземат своята официална дреха от Мол Марково тепе. Нейният фризьорски салон „Алюр“ се намира на бул. „Марица“ 95.

В дарителската кампания се включват и мъже, които ще осигурят безплатен превоз за бала и не желаят техните имена да се споменават.