19-годишен ученик от Руската гимназия е задържан за стрелбата в Кючук Париж снощи. Както TrafficNews.bg съобщи, снощи 18-годишен ученик бе прострелян с газов пистолет в главата в района на училище "Стоян Михайловски". Младежът е откаран в УМБАЛ "Свети Георги", където му е оказана спешна помощ. Оказало се, че сачмата се е забила в слепоочието му, но не е проникнала в черепа. Останала е под кожата и лекарите са успели да я извадят. Макар че е стреляно с газово оръжие, последствията са могли да бъдат много по- сериозни, тъй като дори и слаб удар в слепоочието може да има фатален изход. 

Стрелецът е възпитаник на ЕГ "Иван Вазов". 19-годишният Михаил Д. е абитуриент и е на крачка от дипломирането. Жертвата Иван учи в училище "Черноризец Храбър". Двамата не са се познавали, но пътищата им се пресекли заради приятелката на Иван. Иван разбрал, че Михаил проявява нездрав интерес към гаджето му и му определил среща, за да се разберат "като мъже". Според запознати стрелецът е бил употребил наркотици преди срещата. 

И двамата са добри ученици, в гимназиите им са изненадани от случилото се. Само преди месец Михаил е участвал в предаването "Часът на Милен Цветков", в епизода с Тошо Куката. 

Абитуриентът е задържан в ареста на Първо районно. В Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство по случая.