Живеем в свят, в който младежите правят какво ли не, само за да получат повече харесвания на своя снимка във фейсбук. Вероятно това е накарало и млад пловдивчанин да рискува живота си пред очите на стотици шофьори. Младежът застана на парапета в средата на моста на Панаира, само за да бъде сниман от свой приятел.

Рискът е огромен – при едно такова качване той може да изгуби баланс и да полети десетки метри надолу към Марица, още повече във ветровито време. Последствията от такова падане могат да са фатални, независимо дали ще се озове във водите на реката или пък ще се стовари върху твърдата земя на някое островче.

Шофьори, минаващи по моста, са станали свидетели на безумното позиране. Надяваме се, че то не е завършило с инцидент, а след като младежите са направили снимките си са се заели с нещо по-безопасно.

Факт е, че младите са по-склонни към рискове, като екстремните селфита, довели до инциденти, доказват това. Но не трябва да се забравя, че обезопасителните парапети са сложени на моста, за да предотвратяват инциденти, а не да бъдат използвани за опасни снимки. Зрелищни и интересни кадри могат да се направят и на други места, където няма риск от падане, счупен крайник или трагедия.