Синът на собственик на пловдивски хотел Злати Златев /18/  ще плати 1500 лева глоба и половин година ще остане без книжка заради участие в гонки и хулиганско поведение. Приятелят му Огнян Боюклиев /22/ е с по-солено наказание- 4 месеца затвор и година и половина без книжка. Двамата са задържани на бензиностанцията на "Газпром" на Кукленско шосе  шосе при мащабната операция на полицията. 

Делото е проведено по съкратеното съдебно следствие, като двамата подсъдими са признали изцяло фактите от обвинителния акт на Районна прокуратура-Пловдив. Повдигнатото спрямо тях обвинение е новата разпоредба от Наказателния кодекс, която криминализира извършването на хулигански действия при управляване на моторно превозно средство.

На 19 март 2017 г., в Пловдив, около 20,30 часа, на кръговото кръстовище на бул. „Кукленско шосе“, към „Митница Пловдив“, върху източното пътно платно застанали един до друг два леки автомобила –  червено БМВ със затъмнени стъкла,  управлявано от Огнян, и черен Мерцедес, управляван от Злати Златев. Единият от автомобилите спрял на едната пътна лента от източното платно на ул. „Кукленско шосе“, а другият  - на съседната. По този начин те пречели на преминаващите по пътния участък други моторни превозни средства и създали опасност  за възникване на пътно-транспортно произшествие.

Трафикът на оживения пътен участък бил затруднен. Огнян  и Злати  подготвили колите за гонка. И двамата започнали да форсират двигателите, да свистят с гуми, да вдигат голям шум, след което си подали сигнал за начало на състезанието и с внезапен старт започнали опасна надпревара на висока скорост в посока Пловдив.  В участъка, където се провеждала „гонката“ имало локално пътно платно за движение, както и пресечка на бул. „Кукленско шосе“. По-късно двамата водачи били установени от органите на МВР. Според прокуратурата двамата младежи чрез поведението си изразили пренебрежение към обществените норми и извършили непристойни действия, които се изразяват в публична демонстрация на  агресивно, неуважително и опасно отношение към гражданите. Огнян  е бил осъждан и преди.  Златев няма предишни осъждания.  

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив.   

Злати е абитуриент в една от езиковите гимназии в града, а в профила си във Фейсбук се представя като BOSS в пловдивския хотел "Русалка".