Общината ще върне към живот най-големия стадион в Южна България - градския стадион "Пловдив", заяви кметът Иван Тотев. Още на тази сесия ще бъдат отпуснати средства за проектиране и конструктивно обследване на всички спортни зали на съоръжението. След това ще се пристъпи към техния ремонт, за да може те да бъдат използвани от спортните клубове. Паралелно с това ще върви процедура по конструктивно обследване и технически проект на целия стадион.

Градските власти се отказват от намерението да направят стадиона от най-висок клас, който да приема международни мачове, тъй като би струвало десетки милиони. Новите намерения са да бъде извършена реконструкция, която да приема футболни срещи на ниво А група, както и концерти. Така този ремонт би могъл да се извърши само със собствени средста и лека помощ от държавата.

Градският стадион има нужда от конструктивно засилване, частични ремонти на трибуните, козирката, както и ново осветление, което да отговаря на стандартите на БФС. С този ремонт съоръжението ще може да вземе и Акт 16, за да може да се ползва и за концерти.

Според кмета до няколко години стадионът може да бъде ремонтиран и той да се използва от спортните футболни клубове под тепетата.

Очаквайте любопитни подробности за концесиите на "Ботев", "Спартак" и "Локомотив" Пловдив.