Преди дни публикувахме статия със заглавие "Фалшиво такси дебне в Пловдив! Фалшиво, ама се оказа истинска... морска копърка". В нея сигнализирахме за една "пълна имитация" на пловдивска таксиметрова фирма, която се подвизава в Кършияка. Жълтата кола, надлежно налепена със стикери, наподобяващи тези на известната Еко такси, се беше изтипосала на улицата и дебнеше поредната си жертва. 

Таксито се беше барнало като екоМ такси и си беше сложило номер 6755. Прозрачно, твърде прозрачно! Една цифра и една буква само се различават от оригинала. В суматохата човек не се задълбочава да се взира чак толкова и... хоп, в капана.

"Кой знае колко пловдивчани са изгорели от този наглец", възмутиха се тогава нашия читатели. Е, сега можем да ги успокоим! Органите на реда се задействаха и вчера беше проведена специализирана операция срещу използване в търговската дейност на търговска марка и промишлен дизайн без съгласието на правопритежателя  от служители на отдел “Икономическа полиция” в Пловдив.

Вследствие на нея собственикът на фалшивото такси е заподозрян за осъществяване на нерегламентирана таксиметрова дейност. В хода на акцията е установено, че 43-годишен шофьор е осъществявал таксиметров пътнически превоз с лек автомобил “Мерцедес”, върху който неправомерно са поставени отличителни знаци – магнитни стикери, на лицензирана таксиметрова фирма.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б, ал. от НК. Работата по цялостното документиране и събиране на доказателствата за незаконната дейност продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.