Приключи проверката по публикацията на TrafficNews.bg "Кифли се хвалят на живо във Фейсбук как карат със 100 км/ч из Пловдив". 

Преди две седмици публикувахме потресаващо видео, което показва как жена шофира с над 100 км/ч  по Асеновградско шосе. През това време седящата на пътническото място нейна приятелка снимаше „подвига” със своя смартфон и го излъчваше на живо в профила си във Фейсбук.

Операторката посочва километража и пояснява, че се движат със 140 км/ч. Операторката превключва на предна камера, за да видят приятелите й във Фейсбук нея и шофьорката. Двете започват да позират, като шофьорката дори пуска волана, за да поразмята ръце, опитвайки се да нацели ритъма на бумтящата музика. 

През това време скоростта е увеличена, а водачката на автомобила, без да забави, преминава през светофар, който все още е на червено, когато тя навлиза в кръстовището.

В сектор “Пътна полиция” са съставени два акта на 24-годишната водачка за установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за гражданската регистрация, след като не е била открита на декларирания от нея адрес.

Днес на извършителката е връчено наказателно постановление с наложена глоба за движение с несъобразена скорост; преминаване на червен сигнал на светофарната уредба; неспазване на пътната маркировка, създавайки опасност за пътуващите в автомобила и останалите участници в движението; липса на контролен талон, който е бил отнет при допуснато пътнотранспортно произшествие.

Полицията предупреждава, че ще бъдат безкомпромисни мерките спрямо подобни прояви, застрашаващи живота и здравето на всички участници в движението, като нарушителите ще бъдат строго санкционирани.