Мъж ще закупи билети за пътуване до Индия на малкия Стоян Тепавичаров и неговата майка Надежда. Благодетелят се свързал с майката с желание да помогне, след като разбрал за случая на болното момченце. Надежда обяснила, че средства за курса на лечение в Индия вече са събрани. Мъжът обаче държал да помогне и предложил друго - да плати самолетните билети на нея и детето й.

Проявите на добрина към семейството на малкия Стоян валят една след друга и те не са само финансови. Млада майка от Пловдив предложи безплатни часове хипотерапия и конна езда за детето - занимания, които спомагат за отпускането на мускулите му и подобряват състоянието на детето.

Финансова помощ бе осигурена от стотици българи, благодарение на които нужните средства за лечението в Индия бяха събрани за няколко часа. Няколко от дарителите, които, изглежда, са с по-големи възможности, дарили доста крупни суми от порядъка на 2-3 хиляди лева. Не е важен обаче размерът на дарението, а жестът, желанието да се помогне. Затова всички спомогнали за набирането на средствата заслужават поклон. Браво, пловдивчани! Браво, българи!

Припомняме ви, че инцидентът с детето става през ноември 2015 г., когато Стоян се задавя с царевица, а вероятно и с парче от пластмасовата лъжица. Мозъкът на детето остава без кислород. Момчето дори изпада в клинична смърт, но лекарите от Спешното в Пловдив успяват да го върнат към живот. За съжаление, щетите вече са нанесени - мозъкът на Стоян е увреден. От този момент развитието на детето е забавено. Надеждата е в различни лечения и постоянна рехабилитация.

Освен пътуването до Индия, за което средства са събрани, семейството се нуждае от финансова подкрепа и за друг курс на лечение - в Италия. 20 хиляди лева са нужни, за да могат Стоян и майка му Надежда да посетят Института за развитие на детския потенциал в Пиза.

Още по темата вижте във ВИДЕОТО: