Рокади ще има и в пловдивския парламент, след като трима общински съветници бяха избрани за народни представители.  Трите квоти за Народното събрание са сигурни като Теодора  от БСП Халачева, Спас Гърневски от ГЕРБ и Димитър Георгиев от ЗС „Александър Стамболийски”  успяха да се преборят мандати през двата пловдивски избирателни района.

Младата политоложка Теодора Халачева ще бъде заменена от друга млада пловдивчанка  - Десислава Йорданова. Халачева ще бъде един най-младите народни представители, тъй като е само на 25 години. Тя бе в комисията по образование и култура в местния парламент.

По ирония на съдбата бащата на новия общински съветник - Георги Йорданов също бе избран за народен представител през листата на БСП в Пловдив град.

В ГЕРБ рокадата е Спас Гърневски за друга млада дама – Ели Гатева. Тя е председател на младежката организация на ГЕРБ под тепетата.

Димитър Георгиев, който в местния парламент  бе в групата на ЗС „Александър Стамболийски” взе квота за Народното събрание през БСП. Той бе 10/10 в листата на социалистите и завърши на трето място в областната листа.  На негово място в общинския съвет влиза медийният експерт Бояна Маркова.