ГЕРБ  -5 (6) мандата, БСП 3, Обединени патриоти 1(2), Воля 1, така най-вероятно ще се  разпределят мандатите в Пловдив град на база на резултатите от изборите. До няколко дни от ЦИК трябва да излязат с официално съобщение как се разпределят всички мандати, като то се изчислява по системата „Хеър-Ниймайер”. Според нея е възможно депутат да влезе с по-малко от 4 % в някои регион, според остатъците, които имат партиите. 

Все пак в Пловдив град следващите депутати трябва да са – Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда Стоянова,  Вежди Рашидов, Атанас Ташков. Следващият в листата Димитър Лазаров е под въпрос. Той обаче има две възможности да влезе – ако ГЕРБ вземат 6 мандата или Бойко Борисов влезе  в Народното събрание от София. 

В Пловдив град единствено Спас Гърневски успя да пренареди листа с преференции. Другите кандидати не успяха да прескочат прага от 7 %.

ОТ БСП влизат проф. Иво Христов, доц. Георги Йорданов и Теодора Халачева. Възможно е БСП да вкарат и четвърти мандат, но засега е слабо вероятно.

Другите два сигурни мандата са за Обединени патриоти и ВОЛЯ – Славчо Атанасов и Нина Миткова. Вторият в листата на патриотите Александър Сиди също има шанс за Народното събрание, ако от ЦИК дадат два мандата на патриотите.

 Ето и резултатите при 100 % обработени протоколи:

Партията на Бойко Борисов печели с 36.78%, а БСП получава 25.98%. На трето място в Пловдив са Обединените патриоти с 10 %, а Веселин Марешки се подрежда на четвърто място с 4.53%. КП Движение Да България  е с 4.26%, a Нова Република с 3.89%. Само 2.72% от пловдивчани са подкрепили Реформаторския блок.

ДПС печели пред ДОСТ под тепетата –  Ахмед Доган води с 1.85, а Лютви Местан получава 1.45% от гласовете. 2.95% от хората в Пловдив са отбелязали квадратчето „Не подкрепям никого”.