Гонка с автомобили, преследване на опасен беглец, търсене на дрога и предотвратяване на размирици. Това бяха част от демонстрациите, които бяха представени днес по повод 52-годишнината от създаването на база „Питомник“ към група “Водачи на служебни кучета” в Пловдив.

По повод празника бе организиран ден на отворените врати за всеки, който иска отблизо да се запознае с четириногите полицаи.

Макар да не са под светлините на прожекторите, полицейските кучета са част от всяка  спецоперация, провеждана от МВР. Благодарение на най-добрия приятел на човека службите откриват добре скрити наркотици или взривни вещества.

Малки и големи се събраха на базата на 4-ти километър. Те бяха свидетели на гонка между полиция и беглец. Лошият герой нападна и униформен, но благодарение на верния му четириног партньор бандитът беше закопчан.

"В момента имаме 30 кучета и 20 водача. От тях имаме универсални кучета, които издирват хора, пазят масови мероприятия. Имаме и кучета, които намират наркотици и взривни вещества", разказа началникът на групата водачи на специални кучета към сектор СПС- Виктор Празов.

Още от демонстрациите може да видите във ВИДЕОТО: