Пловдивчанка изпадна в алергичен шок в междуградски автобус, пътуващи към столицата, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  Той е отишъл да вземе приятелката си, която е слязла от автобуса заради получената алергична реакция.

„Вчера приятелката ми се качва на автобуса за София на „Витоша експрес”. Тя е алергична към ароматизатори и въпреки молбата й към шофьорите да ги свалят, те отговарят сопнато – „Изветрели са, спокойно”. Приятелката ми им се доверява и се качва. Резултатът е, че след 5 минути тя получава задуха и слиза от рейса”, разказва пловдивчанина. Той допълни, че я е закарал в болница, за да й бият противоалергична инжекция.

„Това е безобразие и не се случва за първи път! Постоянно съм писал жалби към превозвачите, но ефект няма. Явно докато не се пише по медиите няма да се вземат мерки”, заяви още гневният пловдивчанин. Той обясни, че алергичните хора към този вид ароматизатори  не са един и двама. Въпреки това те се слагат масово из автобусите в градския транспорт и междуградските линии.