Безплатното паркиране в района на Гребната база, което доскоро беше невъзможно, вече е факт! Бариерата на улица „Ясна поляна”, която води към Зоопарка, бе демонтирана и в момента може да се влиза и паркира край комплекса. Досега решилите да се разхождат на Гребния канал пловдивчани трябваше да плащат по 2 лева такса не само към входа на стадион "Пловдив", но и към парк “Отдих и култура”.

Директорът на "Синя зона, паркинги и гаражи" Ненко Калакунов каза пред Trafficnews.bg, че безплатният престой в района на Гребната база е временен, докато текат строително-ремонтните дейности на улицата, която свързва Спортното училище с Отрезвителя. Таксата за вход към самата Гребна база се запазва.

Така че, пловдивчани, възползвайте се от временната аванта, докато не е станало късно! А по-добрият вариант е просто да оставите автомобилите и да грабнете велосипедите. Може и ролерите. Пролетта, колкото и да се прегъва пред зимата, вече пуква, а какво по-приятно нещо от неделната разходка по единственото по рода си съоръжение в Пловдив.