След близо 2 часа дискусия, Централната избирателна комисия разпореди на областните управители незабавно да премахнат агитационни билбордове, на които лидер на партия, с генералска униформа, е на фона на националното знаме. Липсва и задължителният надпис "Купуването и продаването на гласове са престъпления" на част от билбордите.

От Комисията посочват, че решението е взето след сигнал за неправомерна предизборна агитация. С това решение ЦИК не установява извършителя на нарушението, а само го констатира и нарежда неговото отстраняване. 

Все още не е ясно, кой е платил за агитационния материал на ГЕРБ. На билбордовете присъства името на ГЕРБ и номера на партията в бюлетината, но липсва задължителният надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление". Поставянето на българския национален флаг в агитационни материали на политически партии също не е разрешено.

От пресцентъра на ГЕРБ обаче посочиха, че партията няма нищо общо с поставените билбордове.

"Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме", се казва в съобщението на партията.Стилът на изображението, поставено на билборда, също няма нищо общо с визията на рекламните клипове, плакати и брошури на партията на Бойко Борисов.