Семейство инвалиди от Пловдив останаха без единствената си връзка с града, след като хулигани потрошиха фамилният автомобил "Форд Фиеста". Инцидентът е станал миналата вечер пред блок близо до Околовръстното шосе в ЖР "Тракия". Около 21 часа съседка позвънила на врътата на 51-годишната Недка Денева и й съобщила, че колата й е разбита. 

"Слязох долу и не повярвах на очите си. Всички стъкла на колата бяха натрошени, с изключение на предното. По него също имаше следи от удари, но явно не са успели да го счупят" разказа Недка пред репортер на TrafficNews.bg. Жената, която й съобщила за инцидента, смята че вандалщината е извършена в рамките на 15 минути, тъй като тя излязла да закара майка си до друг блок в Тракия и когато се върнала фиестата вече била поломена. 

"Нямаме никакво обяснение за случилото се. Нямаме врагове, нямаме дългове. Ние сме семейство инвалиди, съпругата ми е с онкологично заболяване, аз съм с две сменени тазобедрени стави. Фиестата е единственият начин да се придвижваме, да ходим до ТЕЛК, до болницата, да пазаруваме. Сега все едно ни оставиха без крака" казва Паун Денев. Съпрузите имат една дъщеря, омъжена в София. Не могат да си обяснят безпричинната агресия и смятат, че е грешка. 

Фиестата е била паркирана пред гараж, ползван от "Паркове и градини". "Винаги я спираме тук. Служителите си държат тук сечива, метли. Ако нещо им пречи ни звънят и ние я местим. Така, че не е заради паркомясто" сигурна е Недка.

Тя е разтревожена, защото от жабката на колата са изчезнали документи, съдържащи нейни лични данни.  Предстои им дълга одисея по ваденето на нови стикери - винетка, гражданска отговорност, технически преглед, защото предното стъкло трябва да бъде подмемено. 

Пловдивчаните са изчислили, че ремонтът на колата им ще струва 600 лева. Това е точно пенсията , която получават двамата. Надяват се да успеят да поправят колата с помощта на близки. "Ще вземем заем и ще връщаме на части. Без кола сме като затворници" категоричен е Паун.