Пловдивчани, живеещи в блока на бул. „Христо Ботев” 152, са изгонили багерите, които са били приготвили да правят мащабни ремонти, научи TrafficNews.bg. Вчера в междублоковото пространство няколко от тежките машини са започнали да копаят в района, а хора от блоковете наскачали срещу тях. Те ги попитали какво правят и къде са им разрешителните.

Според строителите документите им били в бригадира, който не е в Пловдив, а дейностите, които почвали били за изграждане на паркоместа. След кратки пререкания строителите си тръгнали.  Строителните дейности се правили точно до новоизградена детска площадка.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който знаел за проблема. Именно той разпоредил на строителите да си тръгнат, за да няма напрежение.

„Дейностите в парка се правят по инициатива на хората живеещи в този район. Не правим паркинг, а няколко джоба за паркиране, тъй като и в момента се спира върху тях, но в калта. Отделно ще бъдат сложени антипаркинг колчета, пейки, както и ще се увеличи зелената зона  около градинката”, обясни районният кмет. Той допълни, че всички идеи за ремонтните дейности  са дошли по предложения на хората на голямо обществено обсъждане. Отделно на всички домоуправители е раздаден проектът.

Нашият читател, който ни сигнализира за проблема обаче заяви, че в техния вход не знаят за всички тези неща и тепърва ще се запознават с тях. Те обаче не са съгласни под прозорците им да се правят паркоместа.

Георги Стаменов заяви, че ако продължава да има брожения в района ще пренасочи средствата към друг микрорайон.