Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Емил Димов, за това, че направил опит умишлено да умъртви свой съсед, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Обвиняемият Емил и пострадалият Мирослав, на 36 г., били съседи в жилищен блок в Пловдив. На 21 август 2016 г. обвиняемият  бил употребил алкохол и се бил събрал с други живеещи във входа, като им обяснявал за стар случай със запален автомобил на неговия баща. Покрай него минала дъщерята на пострадалия, която била свидетел по делото. Обвиняемият Емил  казал на жената да предаде на баща си, че „където го види, там ще го убие“. Тя се обадила на баща си, а Емил взел телефона и продължил със заканите. Той казал: „Ще те утрепя, не съм виновен аз за това, че са ви викали в районното, за да свидетелствате по случая със запалената кола“. Пострадалият Мирослав слязъл пред блока.

Обвиняемият извадил сгъваем нож и замахнал към него, но не успял да го нарани. Малко по-късно Емил отишъл пред жилището на пострадалия и започвал да блъска по входната врата, като повтарял: „Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия“. Мирослав и негови близки се опитвали да предотвратят спора. Мирослав взел дървена летва, за да се предпази. Емил тръгнал по стълбището и когато се озовал в непосредствена близост до Мирослав, му нанесъл няколко удара с ножа в областта на корема, челото, лявата гръдна половина, дясното бедро  и др.

По делото е била извършена съдебно-медицинска експертиза, според която прободно-прорезните наранявания са причинили разстройство на здравето на пострадалия. Емил е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Емил Димов е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.