Скандал между градската администрация, начело с кмета Иван Тотев, и представители на предприятията в близост до улица Остромила се разрази при плануваната първа копка на улицата. Бизнесмените скочиха срещу ремонта на улицата, тъй като според тях това ще съсипе бизнеса им. В момента улицата е единственият път до близките предприятия, в които работят стотици.

Въпреки уверенията на кмета и фирмата изпълнител, че пътят няма да се затваря изцяло, хората бяха категорични, че няма да позволят той да бъде ремонтиран. В един момент дори страстите се нажежиха толкова, че градоначалникът заяви, че след като тези хора не искат улицата да бъде ремонтирана, ще пренасочи средствата от близо 2 милиона лева за други улици.

Тотев обаче заяви, че още на другия ден живеещите от квартала ще скочат срещу това решение. Тогава представителите на бизнеса поискаха гаранции за това, че колите и камионите им ще могат да преминават през улицата, докато се ремонтира. 

Един от тях - Иван Диковски, в чиято фирма работят над 250 души, дори поиска договор с кмета, че ако до два часа камион не мине през улицата, да му се плащат неустойки.

В крайна сметка след много разговори двете страни стигнаха до консенсус, че всички ремонтни дейности ще се правят съгласувано с хората от близките предприятия. Кметът дори се ангажира всяка сутрин или поне два пъти седмично да идва на импровизираните оперативки всеки работен ден по шосето.

Ремонтът все пак тръгна без първа копка, но с ангажимент след два месеца пътят да бъде завършен, а неговото цялостно затваряне ще става само през почивните дни, съгласувано с предприятията.

Очаквайте подробности!